Generel information om holdbarhed for aromakoncentrater.

Hvorfor har aromakoncentrater en udløbsdato, og hvordan bestemmes denne dato?

Holdbarheden bestemmes af producenten baseret på erfaring eller stabilitetsundersøgelser. Vi ser producenter, der bestemmer holdbarheden til 6 måneder, og andre, der tilbyder 5 år. Producenter informerer om holdbarheden for at angive den periode, hvor graden af ​​styrkeændringer er på et acceptabelt niveau.
Der er ingen nøjagtig lov eller regel, der siger, hvordan man bestemmer udløbsdatoen. I nogle områder, som for kemikalier eller e-væsker, er det ikke engang obligatorisk at angive en udløbsdato på produktet.
Hos Dampringen bestræber vi os på altid at have minimum 2,5 måneders holdbarhed tilbage på de aromakoncentrater, vi sender ud. Hvis du oplever at få et produkt fra Dampringen, som har en kortere udløbsdato, så tøv ikke med at kontakte Dampringen for returnering eller ombytning. Du kan altid bruge din sunde fornuft eller lugte/smage på produktet, hvis du ikke er sikker på, at koncentratet stadig kan bruges.
Bemærk, at når aromakoncentraterne blandes til et nyt produkt med nye egenskaber, skal der fastlægges en holdbarhed for dette nye produkt uafhængigt af de indgående råvarer.
Stabiliteten af ​​et aromakoncentrat påvirkes af mange parametre, herunder sammensætningen, fremstillingsprocessen og opbevaringsbetingelserne. Nogle ingredienser er ret ustabile, et eksempel er de sure smagsstoffer, hvor vi ofte ser en udløbsdato på mindre end 6 måneder. Hvordan aromastoffet håndteres, påvirker også holdbarheden. En flaske opbevaret ved høj temperatur, i direkte sollys og ofte åbnet vil have en kortere holdbarhed end en uåbnet flaske opbevaret koldt og i mørke.